Sivut

tiistai 4. maaliskuuta 2008

Kananmunaton omenapiirakka

Leevin ruoka-aine allergioiden takia, olen pakostakin joutunut miettimään leivontaan ja ruuanlaitoon liittyviä asioita aika paljon. Paljon olen soveltanut itse valmiista ohjeista. Ja tykännytkin siitä. Nyt sitten ajattelin kirjata tännekin muutamia ohjeita ylös. Lähinnä siis itselle muistiin, mutta onhan se kiva jos niistä on jollekin muullekin hyötyä. Ja olis kiva kuulla jos kokeilet ohjetta. ;)

Nythän Leevillä alkaa allergiat jo vähän helpottamaan. Kananmuna on iso pahis ja nyt kokeilussa oleva ohra näyttää aiheuttavat kasvoille ihottumaa. myös ruis on vielä pahis listalla ja liuta yksittäisiä ruoka-aineita kera kalan. Paljon olen ohjeita omasta päästä keksinyt myös silloin, kun ruokien ja leivonnaisten piti olla luontaisesti gluteenittomia, maidottomia ja munattomia, mutta en silloin niitä kirjannut ylös ja se harmittaa vähäsen.

Mutta tässäpä olisi:

Kananmunaton omenapiirakka (uunipellillinen)

150g sulatettua margariinia tai voita
4,5dl maitoa
3tl vanilja sokeria
9dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
4,5dl sokeria

-Sekoita sulan rasvan joukkoon maito
-Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne voi-maito seokseen
-Viipaloi päälle omenaa ja ripottele vielä kanelia ja sokeria omenalohkojen päälle
-Paista 175 astetta 30-40min

4 kommenttia:

SatuU kirjoitti...

En tiedä onko kyse samantapaisesta allergiasta kuin itselläni oli lapsena, mutta minullakin oli PAHA allergia lapsena: kananmuna, suklaa, päärynä.... esim. YKSI ranskalainen pastilli sai kasvot kauttaaltaan ihottuman peittoon.
Kaikki oireet loppuivat murrosiän koittaessa. Suklaatakin kestää syödä koko levyn...se näkyy sitten muuten mutta ihottumaa ei enää tule ;)

JennyF kirjoitti...

Piirakka uunissa, kiitos ohjeesta, vaikutti ihan hyvälle. Oma poika on myös muna-allergikko, kymmenkesäinen jo, mutta oireilee aina vaan. :-(

Anonyymi kirjoitti...

Just nyt piirakka uunissa. Ihan helppo ohje =)

Tehdessä huomasin että tein kesällä mökillä samaa mutta laitoin paljon mustikoita. Oli kaikkien herkkua. Eli eiköhän tämäkin maistu =)

Kiitos ohjeesta, ei ois tullu mieleenkään et voi käyttää omeniakin.

Tanja ja muna-allerginen lapsi

Anonyymi kirjoitti...

Piti siis kirjoittaa että ihanan helppo ohje =)

Tanja edelleen