Sivut

maanantai 18. elokuuta 2008

Housuja / Pants

Minua on puraissut ompelukärpänen, pahemman kerran. Minua, joka hädin tuskin osaan verhojen suoran sauman ommella. Ja siinä se vika onkin. Mä en malta harjoitella, haluaisin osata heti täydellisesti ja jos en osaa ja kun menee pieleen olen ihan allapäin ja heitän hyvästit koko ompelukoneelle. Oon kai liian ankara itelleni. Joka tapauksessa, ompelu vimma on melkoinen, koko ajan tekisi mieli vain ommella. Olen hamstrannut kankaita, tilannut Ottobre lehden ja jopa vähän ommellutkin. ;)

I have sewing! Yesterday evening I sewing pants to boys. Ordinarys brown pants...

Eilen illalla ompelin molemmille jätkille pöksyt. Kaavat Ottobre, kangas Aution-neuleen. Ihan tavalliset ruskeat gollegehousut...


Joihin piti keksiä joku "juttu", etteivät olisi niin tylsät. Näissä jutu piilee pyllyssä...
In the butt are oranges pocets and there is P like Peetu...
Peetun oransseja taskuja koristaa kirjain P...

Ja Leevin taskua koristaa kirjain L, tietenkin.
And L like Leevi...

Näistä tuli ihan kivat pito pökät ja lapset tykkäs, se kai se on pääasia.
Nice pants and boys like, maybe it is essential thing.
Ostin ihanaa Hilcon dinosaurus trikoota ja siitä olis tarkoitus tehdä Leeville yökkäripuku, siis sellainen kokopuku. Kysyisinkin, muistaisko kukaan nähneensä kaavoja moiseen, kokona pitäis olla jotain 90-100 senttistä?
Sitten tyhmä kysymys koskien kaksois neulaa.... miten ihmeessä se lanka laitetaan? Laitetaanko se vain tuplana se lanka ihan normaaleja reittejä vai miten?
Kankaat odottais myös Peetun canvastakkiin (kaavat uusimmassa ottobressa)... kun vain uskaltais aloittaa.
Kudonta rintamalla on ollut aika hiljaista... kaikkea on taas tullut aloitettua, mutta ei vain sitten aloitusta kauempaa jaksa kiinnostaa. Tosin olisi jo pikkupakko alkaa tekeen villasukkia ja tumppuja talveksi...koko porukalle.
Blokkaaminen on ollut aika heikkoa viimeaikoina. Ei ole huvittanut ja toisaalta ei ole ollut oikein mitään näytettävääkään. Ja toisaalta kun on "pakko" jotain kirjoittaa myös englanniksi SP:n takia, niin kynnys blokata on iso. Minulta kun ei englanti suju ihan tuosta noin vain. Melkein joka sanan oikein kirjoitus täytyy tarkistaa. Ymmärrän kyllä englantia ihan hyvin ja päässäni tiedän suunnilleen mitä pitäis sanoa / kirjoittaa, mutta kun se ei vain tule sellaisena ulos... tylsää. ;)
Nyt villasukkien kimppuun...

2 kommenttia:

kangaskasa kirjoitti...

Kaksoisneulan käyttö on samanlaista kuin yhdenkin, lukuunottamatta, että myös sillä toisella lankakerällä pitää olla oma "tappi". Muuten lanka ei tule sopivalla kireydellä ja katkeilee helposti. Ompelukoneliikkeestä voi ostaa lisäpidikkeen, niitä on erilaisia eri koneisiin. Muuten lanka laitetaan täysin samaa reittiä tulemaan, kuin se ainokainenkin kerä. Kaksoisneulalla saa tosi kivasti ja siististi mm. kaula-aukot ja hihansuut huoliteltua. Mukavia ompeluhetkiä!

Satu H kirjoitti...

kivat on poitsujen pökät! :) voikun sais itekin aikaseks tehä ompeluhommia...se modan tunika edelleen tekemättä...