Sivut

maanantai 13. syyskuuta 2010

Syksy

Pikkusen on aikaa vierähtänyt edellisestä postauksesta...

Kesäloma reissujenkin kuvat ovat bloggaamatta, mutta saatan niitä laitella jossain vaiheessa. Mutta nyt syksyyn.

Tämä syksy on ollut varsin jännittävä kahdelle pienelle pojalle.

Peetu aloitti koulun:Ja Leevi eskarin:
Molemmat ovat olleet varsin iloisia uusista asioista. Vaikka varsinkin Peetun kohdalla koulu on ehkä toisaalta ollut pienoinen pettymys. Pettymys siinä mielessä, että ei se eka luokka (ainakaan aluksi) juuri eroa eskarista. Peetun mielestä kaiken maailman väritys tehtävät on äärettömän tylsiä ja turhia. Ja entäs lukuläksyt sitten?! Aivan yhtä hölynpölyähän nekin on. Mutta tämä tylsä äiti pakottaa lapsensa lukemaan myös ne lukuläksyt, vaikka toinen on sujuvasti lukenut jo tosi kauan. Ja kuinka kamalan tylsää onkaan piirtää samaa kirjainta / numeroa "ainakin tuhat kertaa"? Miten niitä kirjaimia ja numeroita tehdään siihen vihkoon ja kirjaan vähän miten sattuu ja miten päin hyvänsä ja edelleen tämä ihan kamalan tylsä ja ilkeä äiti pyyhkii ne väärinpäin olevat ja ihan miten sattuu tehdyt kirjaimet ja numerot pois... Ainut mukava asia koulussa on kaverit, opettaja, välitunnit ja ruokatuntikin menettelee, mutta eihän kesäkeitto ole ihmisen ruokaa?!
Että näin... :-)

Leevikin ehkä jotenkin odotti enemmän eskarilta. Vaikka olihan se ISO asia päästä tutussa päiväkodissa yläkertaan eskariin ja parvelle päivälevolle. Ja entäs eskarin läksyt sitten? Niitä pitäis kuulemma tulla enemmän.

Tänä syksynä saatiin varsin runsas omena satokin. Kokonaista 5 omenaa jotka sitten "tyhmyyttämme" annettiin olla siellä puussa jonkin aikaa liian kauan. Kun ei niitä raaskinut poimiakaan... Eivät meinaan olleet enää syömäkelpoisia kun ne vihdoin sieltä puusta pois otettiin.Aina ei naurata...Venetsialaisiakin vietettiin. Tosin ihan pienimuotoisesti muutaman raketin ja pikkupaukun voimin. Itse en oikein ymmärrä miksi pitäisi juhlia huvilakauden päätöstä jos ei ole sitä huvilaakaan?! Mutta lapset sai ylipuhuttua mut ostamaan jokusen raketin.Kuinka onnellinen voi pieni poika olla sädetikusta?!Mahaa täällä kasvatellaan. Laskettu aika on 16.11. Sairaslomalla olen nyt viikonverran ollut selän takia ja hyvin paljon todennäköistä, että en töihin mene enää ennen virallisen äippäloman alkua. Ja jotenkin kovasti ja paljon toivon, että keksin tälle mun elämälle jotain muuta äippäloman ainaka kuin tuon kengän tekemisen. Mutta aika näyttää... Paljon on suunnitelmia, haaveita ja unelmia, mutta kantaako ne loppujen lopuksi sen pidemmälle niin sen aika näyttää. Pitäis vain uskaltaa ottaa riski, mutta kannattaako se? Kannattaako aina kaikkia asioita miettiä rahan kannalta. Luulen, että aika paljon vähemmälläkin tulisi toimeen. Ja kuinka kamalan ihanaa olisi tehdä työkseen jotain sellaista, josta nauttii ja josta oikeasti tykkää. Mun haaveet ja unelmat on melkein 300 km päässä enkä oikein tiedä miten ihmeessä ne saisi yhdistettyä tämän hetkiseen elämään. Mutta aika näyttää...Elämäni viidestä tärkeimmästä miehestä tässä kolmen kärki. <3>Ne kuvasta puuttuvat miehet ovat isäni ja veljeni.Tuleva pyromaani! Aika tarkkaa hommaa tuo pikku paukun sytyttäminen.Veljesrakkautta! <3>


Retkeilemässäkin ollaan käyty, vaikkakin aika harvakseltaan. Mutta jotenkin kivempaa se retkeily onkin syksyllä ja talvella.


Viime perjantaina käytiin katsomassa Stunt Show. Viime vuonnakin kävin sen poikien kans katsomassa ja eipä ollut ohjelma muuttunut miksikään sitten viimenäkemän. Mutta pojat tykkäs kovasti ja se kai se on pääasia.

On täällä kaikenlaista pientä tullut kudottuakin. Ihan tavis kamaa vain. Aivotonta ajanvietettä. Kädet tekee, mutta aivot ajattelee kaikkea muuta mahdollista.Leevin Sukat:
Ohje: Ihan tavis sukka omasta päästä
Lanka: Knit Picks Essential
Langan Menekki: 33 g
Puikot: 3,5mm
Loppukerästä tuli vielä juuri ja juuri piskuiset vauvan sukat.


Vauvan Sukat:
Ohje: Vauvan sukka Marttojen ohjeella (paitsi että tein joustimen oikeat silmukat kiertäen)
Lanka: Knit Picks Essential
Langan menekki: 13 g
Puikot: 3,5mm

Peetukin sai sukkansa ihanasta Tuulian värjäämästä langasta.

Peetun sukat:
Ohje: Tavis sukat omasta päästä
Lanka: Hand dyed in Knitlob's Lair (75% villa, 25% nylon)
Langan menekki: 45 g
Puikot: 2,5 mm
Huivikin on tullut kudottua. Mutta enpäs nyt tiedä kannattiko... Fiilis tästä huivista on vähän nojaa... Mutta tulipahan tehtyä.


28's Cousin 53 -huivi

Ohje:
28'2 Cousin 53 (ravelry linkki)
Lanka: Noro Silk Garden Lite (+ muutaman viimmeisen kerroksen verran jotain tuntematonta)
Langan menekki: 201 g
Puikot: 5mm


Ei minunkaan varpaita palele. Itselleni tekaisin lyhyt vartiset sukat.


Tennarisukat
Ohje: Tennarisukka (ravelry linkki)
Lanka: Opal
Langan menekki: 39 g
Puikot: 2,5mm
Ens torstaina alkaisi kansalaisopiston himmelikurssi. Tosin itse aloitan vasta seuraavalla viikolla kun osuu Peetun vanhempainilta samalle illalle. Lauantaina oli "olkien" haku reissu Ohtakarista meren rannalta. Tehdään siis himmeli meriheinästä vaiko onko sen oikea nimi merikaura?! Kestävämpää kuin tavallinen olki. Tuolloin lauantaina otin lapset kyytiin ja lähdettiin kuiden himmelikurssilaisten kanssa hakemaan "olkia" ja sunnuntaina sitten uudemman kerran oman perheen voimin. Ja uskokaa tai älkää, nuo reissut ansaitsevat ihan oman postauksen. :)

Ei kommentteja: