Sivut

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Leivontaa ja ompeluksia

Parin viikon päästä on esikoisen 8 vee synttärit. Kakkua ajatellen, on muutamia ideoita sankarin toiveet tietenkin huomioiden. Ennen virallista kakkua pitää tietenkin harjoitella. :) Lähinnä nyt siis harjoittelin tuota sokerimassalla kuorrutusta sekä marsipaanista koristeiden tekoa. Tällainen luomus tuli ja oli hyvää! Sokerimassan käyttö oli helppoa. Täytyy vissiin vielä ennen virallista kakkua tehdä vielä toinen pieni kakku, koska täytyy vielä harjoitella tuota sokerimassan värjäämistä.Ompelu kärpänen on tieten muuttanut meille asumaan. Koko ajan sormet syyhyäisi ompelukoneen eteen. Valitettavasti aikaa ei juuri ompeluun ole, muutakuin yöllä... Viime yönä ompelin yhteen asti. Tuo kun on ainut ajankohta jolloin saa ommella ihan rauhassa, ettei kukaan häiritse ja pystyy keskittymään siihen mitä on tekemässä. Tosin tuohon aikaan sitä on kyllä jo niin väsynyt, että sen takia sitten tulee tehtyä virheitä.

Mutta kesä tulee ja kesämiehelle pitää saada vaatetta. Ompelin pallotrikoosta sortsit uusimman Ottobren kaavoilla. Koko on 74. Seuraavia pöksyjä pitää muokata ainakin sen verran, että korotan vyötäröä vähäsen, ei ole kiva jos vaipan reuna näkyy pöksyjen alta.Nyt kaipaisin mielipiteitä! Onko nuo halkiot lahkeiden edessä tyttömäiset?Mutta varsin kivat pöksyt tuli. Näitä pitää surautella muutamat lisää kesäksi.

Samaisesta pallotrikoosta ompelin myös Veetille pipon. Ohje tähänkin löytyy uusimmasta ottobrestä. Kiva pipo!

Ja vielä samaisena yönä ompelin Veetille toisenkin hatun, merimies tyylisen. Kiva hattu, mutta pienihän siitä tuli. Tämän hatun kans meinas jo mennä järki kun oli semmosta näpräämistä, mutta niin vain sain valmiiksi.
Ja ettei materiaali lopu, tilasin Hanhelista ihania nauhoja ja kankaita. Hanhelissa oli muuten ihan älyttömän nopea toimitus!! Keskiviikko illalla tilasin ja kankaat oli mulla perjantaina!! Suosittelen kyllä tuota kauppaa lämpimästi! Kerrohan, mistä sinä tilaat kankaasi?

Näille nauhoille ei vielä oli mitään suunnitelmaa. Mutta nämä nyt vain oli niin kauniita!

Tuosta maatuska puuvillasta haluan itselleni jonkinlaisen pussukan. Muut kankaat onkin sitten ostettu Veetiä silmällä pitäen. Veetille olisi siis tulossa kankaista housua, paitaa, bodya, myssyä, sortsia. :)


Tuo apina trikoo on niiiin ihanaa!!Ei kommentteja: