Sivut

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Ompeluksia

Jotenkin olen nyt niin kovasti tykästynyt ompelu juttuihin. Puikot ei ole käyneetkään kädessä pitkään pitkään aikaan. Välillä käy mielessä, että voi kutoakin jotain, mutta sitten ei keksikään mitään mitä kutois. Jossain vaiheessa Veeti olis "pakosti" tarvinnu ohuemmat lapaset, mutta eipä tullut kudottua ja nyt ei varmaan tarvikaan enää.

Veetille ompelin kesäksi t-paidan ja sortsit. Toi apina trikoo on niin ihanaa! Paidasta tuli aika justi, joten seuraavasta sitten isompi.Edellisen kuvan housu ja paita kankaat sekä seuraavan kuvan housu kangas on tilattu Hanhellista joku aika sitten. Toimitus siellä oli hurjan nopeaa, mutta ikävä kyllä täytyy varmaan unohtaa sieltä tilaaminen. Kärpässieni housuja tehdessäni ihan järkytyin, kuinka paljon kankaassa oli kissan karvoja! Näytti ihan siltä kuin kissa pötkötelly kankaiden päällä. Itelläkin alko nokkaa kutittamaan, vaikka en edes kissoille allerginen ole. Ja Leevillä alko silmiä kutittamaan kun oli siinä vieressä hetken kun ompelin. Sinällään mulla ei ole mitään kissoja vastaan, ihan kivoja otuksiahan kissat on. Mutta jos sä myyt kankaita ja vaatteita, niin kyllä sun pitää silloin myös pystyä pitämään ne eläimet pois niitten kankaiden ja vaatteiden läheltä. Tai ainakin pitäisi mainita, että kankaat sisältää myös kissan karvoja. Koska joku, joka kankaita tilaa, voi olla enemmän allerginen kissoille kuin mitä meillä ollaan ja se joku voi saada hurjan paljon pahemman reaktion kuin nenän ja silmien kutina.

Nämä kärpässieni pöksyt oon ommellu jo kauan sitten, mutta unohtanu blogata. Ihan jees pöksyt. :)Kokeilu mielessä tilasin kouluelektroniikasta kukkaron kehyksiä; ihan pieniä, vähän isompia ja sitten vielä vähän isompia. Netistä etsein kaavoja tai ohjeita miten kukkaro tehdään. Löysin käspaikan ohjeen ja sillä koitin tehdä seuraavana olevan kuvan isoimman ja pienimmän. Kaukaa katsottuna ihan ok, mutta lähempää tarkastelua eivät siedä. Sitten löysin Pientä Kivaa -blogista toisenlaisen ohjeen ja sillä tein tuon keskikokoisen kukkaron. Ohje oli loistava ja tuli siistiä jälkeä. Tuo onnistunut kukkaro menikin systerille lahjaksi. :)Samaisella ohjeella syntyi viime viikolla jokunen lisää. :)

Tuo päällimmäinen maatuska kangas on aivan ihanaa! Ruskea kukka kangas ja tuo tosi vaalea lila kangas ovat askartelu liikkeestä ostettuja Tilda kankaita. Ihania nekin. :)

Suut auki niin näkyy, että kaikissa on vuori.


Äitin pieni Veeti kulta on jo 6kk! Mihin tämä aika oikein kuluu?!


Nyt tekeen tilausta kouluelektroniikkaan ja kangaskauppaan! Lisää kukkaro tarvikkeita tahtoo hän! Näitä on ylimääräisiäkin, laita s-postia jos haluat! :) Ja kunhan saan tarvikkeita lisää, niin niitä on vielä enemmän. :)

2 kommenttia:

seijap kirjoitti...

Ihania ompeluksia! Minäkin olen vähän viritellyt ompelutaitojani. Tuntuu, että edellisestä ompelukerrasta on niin kauan.

- Virpi - kirjoitti...

Ihanat kukkarot. Olisin valmis ostamaan kehyksiä, en löytänyt s-postiosoitettasi. Laita sinä minulle postia niin sovitaan sitten jatkosta. Voin tulla vaikka sinulle oppiin....:)