Sivut

torstai 27. maaliskuuta 2008

Lapasia ja pirtanauhaa

Tuntuu että lapasia sais kutoa ihan koko ajan. Joko lapaset katoaa jonnekin tai sitten jäävät pieniksi. Olen huomannutkin, että Leevin koriin onkin lapasia kertynyt ihan kiitettävästi, mutta Peetun kori ammottaa tyhjyyttään. Onneksi lapaset on nopeita kudottavia. Mun tekemät lasten lapaset on aina tällaisia "peukalo keskellä kämmentä" tyylisiä. Peukalokiilan tekeminen ei suju tarpeeksi sutjakasti, sitä joutuu liikaa miettimään. Ja ihan käyttökelpoisia lapasia ovat nämäkin, vaikkei niissä kiilaa olekaan.

Pystyraitaisia lapasia
Ohje: Omasta päästä
Lanka: vaalea ja tumma turkoosi Knit Picks Merino style ja sininen Maijaa
Langan menekki: Leevin lapaset 39g ja Peetun lapaset 46g
Puikot: 4mm bambut

Sain nuo Knit Picksin turkoosit langat syksyn -07 SNY kierroksella Ilulta. Lanka on taivaallisen ihanaa ja sitä pitäisi ehdottomasti saada ainakin kahden lapsen paidan verran lisää. Mutta mistä sitä saa? Täytyy vissiin kääntyä diilerin puoleen... ;)

Kansalaisopiston perinne käsityö kurssilla opettelin pirtanauhaa. Ihan perus sellaista. Itse asiassa, olen monta monta vuott sitten ostanut itselleni sen... miksikä sitä sanotaan? ...sen millä tuota pirtanauhaa tehdään. Mutta kertaakaan en ole sillä mitään tehnyt. Se oli tuolla kurssilla mukana ja siihenkin luotiin loimi nauhaa varten. Ostin lopun loimen itselleni ja paljon on ajatuksia mihin nauhaa voisi käyttää. Mutta toteutus onkin sitten jo ihan eri juttu.

Huomenna lähdetään Jalasjärvelle. Lauantaina pääsenkin moikkaamaan Tapiota. Ostoslistalla on ainakin ohuita pirkka lankoja, Alfaa, Alpackaa... ja heräteostoksia. Ihanaa!! ;)

Hauskaa tulevaa viikonloppua ihan jokaiselle!

2 kommenttia:

Metta kirjoitti...

Eikös se ole nauhapirta jolla tehdään pirtanauhaa? Ja kinnasneulalla tehdään neulakinnasta ja nauhalaudoilla lautanauhaa.

Kaunis nauha muuten tuo ruskea! Pirtanauhaa pitäisikin taas tehdä kylpytakin vöiksi tai muuten vaan.

eija kirjoitti...

Blogissamme on muistettu sinua.