Sivut

sunnuntai 20. huhtikuuta 2008

lapasia ja kuulumisia

Taas on edellisestä postauksesta kulunut luvattoman pitkä aika. Ja täytyy kyllä myöntää, että välillä ihan oikeasti mietin, että miksi blokkaan. Onko tässä mitään järkeä? Välillä on tunne, että on pakko kutoa ja tehdä jotain, mitä täällä voisin esitellä, ettei ihan kaikki lukijat kaikkoa jonnekin. Ja toisaalta taas ahdistaa, kun ei ole juurikaan aikaa tehdä mitään käsitöitä ja kuitenkin Pitäisi tehdä. Ja neule plääh:kin on vaivannut... mutta eiköhän tämä taas tästä.

Peetulle tein Tychus pipon. Passaa väreiltään just eikä melkein uuden kevät puvun väreihin, mutta mörvelö tuli tästäkin. Ihan liian iso! En nyt vielä tiedä mitä sille tekin. Puranko ja teen pienemmän vai jätänkö laatikkoon odottamaan sopivaa päätä. Aika näyttää.Tychus
Ohje: Tychus
Lanka: Vaalean sininen Novitan Bambino ja beige wanhaa novitalaista merinoa kaksinkertaisena kumpikin
Langan menekki: 65g
Puikot: 3,5mm

Peetulle ei ole ollut lapasia ja niitä olen nyt urakoinut oikein tosissani. Ja kuten kuvasta huomaa, olen myös opetellut kiilapeukun ja nyt se sujuu hyvin. ;) Ja nuo puna-mustat on Leevin ja ne on itse asiassa kutonut melkein kokonaan äitini joka oli meillä tuossa pari yötä. Minä tein niihin vain peukut ja päättelin.

Lapasia
Ohje: tavis lapanen osa kiilapeukulla osa ilman
Lanka: puna mustissa novita wool, vihreät Novitan isoveli ja loput novitan seiska veikkaa
Langan menekki: kaikki yhteensä 263g
Puikot: puna mustissa 3,25mm vihreissä 4mm lopuissa 3,5mm

Muutama viikko sitten käytiin Jalasjärvellä ja pitihän sitä käydä Tapiotakin moikkaamassa.
Trekkingin käsinvärjätty sukkalanka on ihkua!En mä paljoa ostanut. kolme kerää Alfaa, kuusi kerää Maijaa, 4 vyyhtiä ohutta pirkka lankaa ja yhden vyyhdin Trekkingin käsinvärjättyä sukkalankaa. No joo, ostinhan mä vielä pussillisen alpakkaa, mutta ne jatkavat matkaansa kauas, kauas... ;)
Äidin kullanmurut!

Leevi keinumassa:

ja Peetu ajelemassa mönkkärillä:Nyt Vihervaara on ollut jo kauan kaapin perukoilla ja vähän olis ehkä sellainen olo, että voisin sen sieltä kaivaa esille ja katsoa, mihin se taas jäikään. Toisaalta, olen jo kauan halunnut tehdä toisen Revontulen... Mutta sen tiedän, että lapasia en vähään aikaan tee.

2 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Ihan samoja fiiliksiä blogin suhteen täälläkin! Hyvää kevättä!

Katja kirjoitti...

Hei! Opiskelen Joensuun yliopistossa käsityötiedettä ja olen tekemässä pro gradu –tutkielmaa neuleblogeista. Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät neuleblogia. Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia. Kyselyyn voi vastata 26.5.2008 asti. Kyselyllä selvitetään blogien ja bloggaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä:

Kyselylomakkeeseen


Kyselyyn vastaajien kesken arvotaan kolme neuleaiheista palkintoa.

Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen