Sivut

tiistai 30. joulukuuta 2008

Katsaus vuoteen 2008 / Looking back in year 2008

Tänään oli kaunis aurinkoinen päivä ja käytiin yhden järven rannassa retkellä, paisteltiin makkaraa ja juotiin lämmintä mehua ja kahvia.
-
Today we went to Hietajärvi for a picnic because it was so nice day!

Pieni katsaus vuoteen 2008!
Kävin tammikuusta alkaen kansalaisopiston perinnekäsityö kurssilla, ja sitä kautta tuli opeteltua monta mielenkiintoista tekniikkaa. Tuli opeteltua varrasvirkkaus, viittelöinti, neulekinnas, konttineule ja pirtanauha. Ikävä kyllä nuo tekniikat on jäänyt toistaiseksi vain noihin kokeiluihin, mutta ehkäpä vielä innostun niistä uudelleen. Erityisesti haluaisin kovasti saada tehtyä kokonaiset lapaset kinnasneule tekniikalla.

Joihinkin vuoden 2008 käsitöihin olen erityisen tyytyväinen. Niistä mainittakoon ainakin tämä Jannen puhki kuluneista housun lahkeista tehty kassi, johon ompelin neulotun liinan koristeeksi. Tämä kassi olisi vieläkin käytännöllisempi, jos siihen vielä tekisi jonkun kiinnitys jutskan, ettei tarvis pelätä että tavarat tippuu.
-
Looking back in year 2008!
In January I went to a "traditional handcrafts" course to learn many new or can I say old techniques..
.
I'm very satisfied on some of my finished handcrafts. Like this bag which is made from Janne's old trausers. I put an knittet doilie on it. It would be even more practical if I could figure out some closssing thing on it.
Myös tähän Leeville ompelemaani pupupukuun olen tyytyväinen. Ei likimainkaan täydellinen, mutta kyllä siitä aika söpötys silti tuli. Tämän tein pääsiäisen trullitteluihin. Alla on toppahaalari, ettei poitsun tulisi trullittelu reissulla vilu. .
.
I'm satisfied on this easter-punny suit that I made for Leevi. Under it is much warm clothes so he wouldn't get cold. I think it's lovely. ;)
Vuoden 2008 isoin neuletyöni oli Vihervaara. Ja kuuluu myöskin ehdottomasti suosikkeihini. Erityisen ylpeä olen siksi, että sain kuin sainkin tehtyä paidan valmiiksi asti. Tosi lämminhän se on ja siksi aika vähän sille on käyttöä, mutta tykkään, tykkään paljon! .
.
The biggest project on 2008 was this green hoodie, "Vihervaara". It's also one of my favourites because it was a lot of work and I got it done. It's very warm and I like it very, very much.


Ja jottei tämä nyt ihan vain hehkutukseksi menisi, niin mainittakoon vuoden pahin mörvelö myös. Aikomuksena oli tehdä Jannelle lakki. Suunnitelmissa oli lakki, jota voisi käyttää saunassa. Jannelle tulee saunan jälkeen helposti päänsärkyä ja jostain luin, että huovutettu hattu voisi niitä särkyjä estää. No, ei tämä hattu ainakaan. Tästä jatkojalostin kaksi patalappua, ja loput jouti roskiin. ;) Mainittakoon vielä, että kuvassa hattu on huovutuksen jälkeen... .
.
And one of the worst things I've made is this saunahat for Janne. It's supposed to prevent headaches but it became much too big. In the picture it's after wet felting. Well I made two kettleholders from it and still had plenty left. ;)Ensimmäinen tatuointi tuli myös otettua 2008. Ja tuskin se ainoaksi jää, seuraavaa jo suunnittelen kovasti. .
.
I took my first tattoo on 2008 too. And it feel like it won't be last.Mitä sitten on valmistunut kaikenkaikkiaan vuonna 2008:

Neuloen on valmistunut:
Isot kolmio huivit 2 kpl
Kaulahuivit 1 kpl
Pipot 7 kplSukat ja tossut 8 paria
Lapaset 16 paria
Lelut 2 kpl
Liinat 3 kpl
Paidat (aikuisten) 1 kpl
Vauvan vaatteet 1 kpl

Ommellen on valmistunut:
pupupuku
kassi
gollegehousut 2 kpl

Ristipistoin on valmistunut:
pieniä koristeita 2 kpl

Neulomuksiin on lankaa kulutettu kaiken kaikkiaan 3738 g.
Pienelle näyttää tuo valmistuneiden luettelo, eikä langan kulutuskaan päätä huimaa. Mutta siitä on vara parantaa. Yleisesti ottaen, olen koko 2008 vuoden ollut aika väsynyt, eikä ole oikein voimmat riittäneet mihinkään isompaan työhön.
Vuodelle 2009 laitan itselleni tavoitteeksi oppia magic loop -tekniikan. Vaikuttaa niin kätevälle, mutta samalla aika hankalalle. Vielä ei ole rohkeus riittänyt alkaa opiskelemaan sitä, mutta ehkäpä ensi vuonna?! Lisäksi voisin ehkä hieman yrittää pienentää tuota lankavarastoa, vuoden 2008 aikana lankavarasto on kasvanut huiman paljon. .
.
This is what I've done in 2008:
by knitting:
2 big scarfs
1 muffler
7 caps
8 pairs of socks
16 pairs of mittens
2 toys
3 doilies
1 hoodie for me
1 baby dress
by sewing:
1 easter bunnysuit
1 bag
2 pairs of jeans
by cross stitching:
2 small ornaments
I have used 3738 grams of yarns and it seems very small.
One goal for year 2009 is to learn magic loop - technique, it seem very practical but pretty hard same time.
Second goal would be trying to reduse the amount of yarn. In 2008 it got a lot bigger.
Rakkaat lukijat ja vierailijat:
Onnellista uutta vuotta 2009 teille ihan jokaiselle! Olkaa varovaisia rakettien kanssa! -
.
Dear readers and visitors:
Happy newyear 2009 for all of you!
Be carefull with the fireworks!

4 kommenttia:

JohannaL kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta!

Tuulia kirjoitti...

Hyvää Uutta Vuotta!

Eija kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta.

Satu H kirjoitti...

oikein hyvää alkanutta vuotta koko teiän poppoolle! :)

kyllä mulla on ollu vihervaaralle käyttöä, kovastikin. mut mää oonkin semmonen vilukissa jollon aina kylmä. :D