Sivut

perjantai 26. kesäkuuta 2009

Reissusta kotiuduttu!

Ja kelit kyllä suosi näitä reissaajia! Aurinko paistoi täydeltä terältä koko viikon. Matkaan lähdettiin maanantai aamulla ja ensimmäisenä kohteena oli Rauma. Ja Raumallahan tietenkin piti käydä katsomassa Kitukränn, Suomen kapein katu sekä kirkko.


Raumalta ajeltiinkin sitten Vuosnaisiin. Siellä oltiin ensimmäinen yö. Mökki oli tilava, jossa oli keittomahdollisuudet, suihku ja wc oli erillisessä rakennuksessa. Koska Vuosnaisissa oltiin jo iltapäivällä, jäi aikaa ihailla maisemia. Mökki sijaitsi kalliolla, josta oli kauniit näkymät merelle. Kalliolla oli ihana istuskella ja kutoa. Tosin tuossa alempana olevaa kuvaa enempää en sitten edes kutonut koko reissun aikana. Ja tuokin on jo purettu, joten ei siitä sen enmpää. ;)Tiistai aamulla ennen seitsemää oltiin jo jonottamassa lauttaan ja pääsyä Brändöön. Lautta matka Vuosnaisista Hummelvikkiin (ahvenanmaalle) maksoi 45 euroa ja matka taittui kahdella eri lautalla.Ahvenanmaalla täytyi tietenkin pysähtyä Bommarsundin linnoituksilla.


Ja Kastelholmin linnassa.


Ahvenanmaalla kirkot oli kauniita ja niitä oli paljon. Kaikkia ei tullut kuvattua, vaikka aika monen kirkon edessä käytiin pyörähtämässä.Toinen yö vietettiin Maarianhamista hieman eteenpäin olivassa kylässä, nimeltä Lågnäs. Siellä mökki olikin sitten noin 2m * 2m, sivuilla sängyt ja keskelle jäi juuri ja juuri tila missä kääntyä. Ei mökin hintakaan kyllä päätä huimannut. ;) Aamulla oli vain inhottava herätä, kun kamoja alettiin lattiolta nostella, niin pikkumuurahaisia vilisi lattialla. Lattialla kuitenkin oli meidän ajokamppeet ja kaikki, aika tarkkaan piti joka tavara puistella ulkona.

Tuolta päätettiinkin sitten lähteä manner suomeen lauttojen sijasta Siljan laivalla. Laiva oli Silja Europe ja matka maksoi 33 euroa (2 aikuista ja moottoripyörä!) Saaristo on kaunista seutua.Kaikenkaikkiaan oli oikein ihana reissu. Mutta minut yllätti se, kuinka vähän Ahvenanmaalla loppujen lopuksi on nähtävää, siis mikäli ei tykkää kiertää museoita. Ja täytyy tunnustaa, ettei minulla varmaan ikävä sinne tule.
'
Tänään käytiin katsomassa poikien kanssa Grazy Drivers Stunt Show. Johan tykkäsivät ja oli se munkin mielestä kivaa katsottavaa.

Syyssetti vaihdon parin tiedot oli myöskin tullut s-postiin reissulla olo aikana. Nyt pääseekin sittten sitä suunnittelemaan.
'
Viikko töitä ja sitten kirmaamme kesälaitumille!!! Jii-haaa! Ihanaa!
Seuraavan kuvan myötä, haluan toivottaa ihan jokaiselle hauskaa viikonloppua ja ihanaa kesää!

3 kommenttia:

Minna kirjoitti...

"kuulostipas" reissu mukavalle=)paitsi ne muurahaiset=/

Taijuska kirjoitti...

Ihana reissu teillä ollut :) Ihan rupeaa itsekin kaipaamaan prätkäreissulle... mutta eihän tuota meidän 1-v. tirpanaa voi vielä kyytiin ottaa... Ja prätkäkamat on anoppilassa jemmassa, 250 km:n päässä :D :D :D

Satu H kirjoitti...

on teillä ollut kyllä hieno reissu, monenlaista nähtävää! :)