Sivut

lauantai 10. toukokuuta 2008

Kevät siivousta ja Revontulta

Pitihän sitä sitten taas ottaa Revontuli puikoille. Reipas viikko siihen meni. Ohjettakaan ei paljoa tarvinnut katsoa, kun oli vielä muistissakin. Ekan Revontulenhan tein alku vuodesta. Tämä uusin huivi pääsee laatikkoon odottamaan loppusijoitus paikkaansa. Väri ei ole ihan mun, mutta eiköhän tämä joskus pääse jollekin lahjaksi.



Revontuli huivi

Ohje: Revontuli

Lanka: Viron villa

Langan menekki: 192 g

Puikot: 3,5mm addit



Tykkään kyllä kovasti Revontulen ohjeesta! Taidanpa kohta ottaa puikoille kolmannenkin. ;)

Pojat on kyllä pyytäneet, että tekisin niille käsinukkeja. Eläimiä kuulemma pitäisi tehdä. Täytyy vissiin istahtaa ompelukoneen eteen ja kokeilla tehdä. Vinkkejä kenelläkään?
Muutenkin on jo kauan ollut hinku ommella pojille kesä vaatetta. Harmi kun ei kangasvarastoa ole samalla tavalla kuin lankavarastoja. Joten joutuu odottamaan, että ensin pääsee kangaskauppaan. Ei pysty silloin ompelemaan kun se ompelukärpänen purasee. Sitten pieni kysymys ompelijoille. Ottobren ohjeissa käytetään paljon t-paidoissa interlock (?) kangasta. Mitä se on ja miten sen tunnistaa? Tunnen itseni oikeesti tosi idiootiksi, kun menen kangaskauppaan ja niitten kangaspakkojen keskellä seikkailen. En tiä yhtään mistä kankaasta voi mitäkin tehdä. No joo, voishan sitä vissiin myyjältä kysyä. ;) Ja vielä toinenkin kysymys, millaisesta kankaasta kannattais ommella koululais tytölle tunikan?

Ja sitten hieman hehkutusta, on mullakin The Kirja ja The Muki!! ;)



Kevät siivoustakin olen aloitellut. Ja jotain minulle puhumattomia lankoja on tullut vastaan ja varmaan tulee vielä jatkossakin lisää. Jos langoista joku kiinnostaa, ota yhteyttä maililla teija.mustasaari @ kotinet.com (poista välit!). Vaihtarina voi myös tarjota lankaa. Ota rohkeasti yhteyttä! Postikulut lisätään hintaan, voi myös noutaa täältä Kannuksesta.




Rowan linen drape 55% linen 45% viscose
4 * 50g
50g = 100m
puikkosuositus 3,5-4mm
6€ + pk



Novita jazz cotton family
100% merseroitu puuvilla
50g = 94m
puikot: 4-4,5mm
12€ + pk

Kaikenkaikkiaan lankaa on 726g. Ajan saatossa jotkut kerät on hieman särkyneet ja osasta on vyötteetkin kadonnu, mutta on kuitenkin ihan uutta lankaa, siitä ei ole siis mitään tehty.







Novitan HipHoppia pari kerää. 3€ +pk




(oho, kuva näyttäis olevan nurinpäin)

Aloha Stripes nauha lankaa. Tästähän joku aika sitten tehtiin paljon niitä röyhelöhuiveja.
Varmaan on itselläkin ollut tarkotus tehdä, mutta eipä ole tullut tehtyä.
4€ +pk

Lopuksi vielä se "pakollinen" äidin kullanmurut -kuva. ;)

3 kommenttia:

satumh kirjoitti...

teitpä nopeesti tuon revontulen! :) miten muuten ne markkinat, ehditkö?

Anonyymi kirjoitti...

Interlock on niinkuin trikooneulosta, joka näyttää oikealta neuleelta kummaltakin puolelta. On vähän paksumpaa ja ryhdikkäämpää kuin tavan trikoo. Ihan hyvin voi käyttää tavallistakin trikoota...
Synttärionnittelut ens viikon sankarille, jolla on sama synttäripäivä kun mulla :)!
Jylkynkankaalta siis terveisiä Marikalta!

Anonyymi kirjoitti...

Mulle Rowanit :) Mulla on tuota jo ennestään ja tarttisin lisää.