Sivut

maanantai 28. helmikuuta 2011

Pieniä neulomuksi

Tuulia kävi pitämässä täällä Kannuksessa meille The Tailored Sweater työpajan. Meillä oli tosi hauska päivä. Opittiin hurjasti uutta, naurettiin, syötiin hyvin ja peleltiin. :) Paja pidettiin Mäkiraonmäellä Aapan talolla. Puitteet oli varsin kauniit. Siinä kun odottelin muita paikalle, tuli näpsittyä muutamia kuvia auringon leikistä. Jälkikäteen harmitti, kun pajan aikana en tajunnut ainuttakaan kuvaa ottaa. Mutta keskityin niin kovasti harjoitus paidan tekemiseen että kamera unohtui täysin.
Harjoitus paidan tikuttelin valmiiksi samana iltana kotona. Tosin siitä paidasta ei ole kuvaa, mutta kuvitelkaa nallella pitkähihainen pinkki napapaita. ;)
Alusta asti tiesin, että haluan tehdä paidan Veetille. Pieni ja valmistuu joutuisasti. Koska Tuulia niin kovasti painotti mallitilkun neulomisen tärkeyttä pajassa, niin kiltisti kudoin elämäni ensimmäisen mallitilkun tätä paitaa varten.
Mittojen ottaminen sätkivästä ja potkivasta 3kk ikäisestä vauvasta oli aika haastavaa ja koko kudonta operaation ajan pelkäsin, että paidasta tulee täysi fiasko koska olen ottanut mitat väärin. Onneksi kuitenkin pelko oli turhaa ja paidasta tuli juurikin sopiva. Ja valmistuikin sopivasti kun paukku pakkaset loppui. Toiselle olkapäälle laitoin muutaman napin helpottamaan paidan pukemista ja riisumista. Hihoissa olisi ehkä saanut olla silmukka tai pari enemmän ja kropassa muutama silmukka vähemmän, mutta ei takerruta nyt niihin muutamaan silmukkaan. Raidat olisi voinut aloittaa ylempääkin, mutta tajusin vasta tuossa, että vaikka kyseessä onkin varsin pieni paita, ei yksi kerä sentään riitä.

Veetin raitapaita
Ohje: Omasta päästä The Tailored Sweater -tekniikalla
Paidan koko: Veeti, 3kk
Lanka: Sandnesgarn Sisu
Langan menekki: 102 g
Puikot: 3 mm


Lopputulkseen olen varsin tyytyväinen ja seuraava, samalla tekniikalla tehtävä paita, on jo suunnitteilla. Ja tällä kertaa itselleni. Tarvetta olisi neuletakille, mutta katsotaan millaisen saan tehtyä.

Tuli kudottua Veetille myös pipo. Tiedä sitten kuinka käytännöllinen tuollainen pitkä pipo on pienellä vauvalla, mutta liekkö sillä väliä. Veetin päähän tämä pipo kyllä passaa kaikkein parhaiten sillai, että kala on poikittain päässä, mutta onko se sitten jotenkin muuten tyhmän näköinen, tiedä häntä. Kuvassa pipo on kuitenkin nyt niin kuin sen kuuluisi olla.

Kala pipo
Ohje: Kala pipo
Lanka: Sandnesgarn Sisu
Langan menekki : 50 g
Puikot 3mm


Kuvassa Veeti 3kk!

4 kommenttia:

Tristis kirjoitti...

hihiii, toi pipo on ylisuloinen! Neulottiinko paita khadesta neliöstä ja hihoista, vai ihan muotoon hihansuiden kavennusten kanssa? Oon ite miettiny noita paitojen neulomisia omasta päästä, mutta ku en osaa alkaa noita ohjeita muuttelemaan eri langoille, niin hankalaa.. Ja sitten se mallitilkku.. En oo koskaan tehny :D

Tellu kirjoitti...

Tuo Veetin paita on neulottu ilman ainuttakaan saumaa ylhäältä alas päin, ihan yhtenä kappaleena! Kannattaa tutustua tuohon The Tailored Sweater tekniikkaan. Saa juuri itselle sopivan ja hyvin istuvan paidan. Itelleni kun ei ainakaan tahdo valmiit ohjeet (ainakaan sellaisenaan) istua.

- Virpi - kirjoitti...

Kiitos mukavasta seurasta Tuulian pajassa ja järjestelyistä tietysti. Sait tehtyä hienon puseron, minulta on edelleen kokeilematta varsinainen pusero. Mukavaa kevään jatkoa!

Eija kirjoitti...

hienosti onnistunut neule Veetillä, oma kokeilu valmistuu pikkuhiljaa mutta sillä on kokoa vähä ennemmän kuin Veetin neuleella.